Ovo seme iz Srbije koje će da hrani pola sveta

Vladimir Vrbaski

U Kongresnom centru „Master“ na Novosadskom sajmu, u okviru 86. Međunarodnog Poljoprivrednog sajma veliki šampionski pehar osvojila je kompanija Best Seed Producer za kvalitet dorade semena poljoprivrednih proizvoda.


Kompanija je u vlasništvu biznismena Vladimira Vrbaškog, a ovaj pehar već drugu godinu za redom odlazi u BSP što potvrđuje ozbiljnost i kvalitet rada. Pored šampionskog pehara kompanija, je na ovogodišnjem sajmu osvojila i 12 medalja za semenski materijal i time upotpunila kolekciju dosadašnjih 38 medalja.


Best Seed Producer je jedan od najvećikh doradnih centara na Balkanu za proizvodnju i plasiranje semenske robe, a vlasnik kompanije, Vladimir Vrbaški, je kompletan doradni centar opremio najsavremenijom Cimbria Heid opremom. Best Seed Producer je osnovan 2009. Godine sa glavnom delatnošću dorade i pakovanja semena ratarskih kultura, tačnije strnih žita, kukuruza i uljarica. Sa gotovo decenijom postojanja kompanija konstantno raste i razvija se, dosledno sledeći svoju viziju osvajanja liderske pozicije u agrobiznisu, što je bila i glavna zamiso Vladimira Vrbaškog.


Zahvaljujući pre svega dobrom geografskom položaju, jer se nalazi u srcu Vojvodine, na prostoru najvećih žitnica jugoistočne Evrope, ali i tehničkoj opremljenosti, stručnom kadru i rukovodstvu, kompanija Best Seed Producer već deceniju nema konkurenciju kada je u pitanju kavalitet same dorade.


Usluge koje možete dobiti u kompanji čiji je skraćeni naziv BSP su brojne:


Pored semena, kompanija može da pruži i kompletnu uslugu po pitanju merkantilne robe. Naravno, u doradnom centru u Srbobranu imamo i veliki smeštajni kapacitet u magacinima naturalne i gotove robe. Dakle, jedan celokupan zaokružen ciklus. Kada je kapacitete doradnog centra u pitanju vlasnik kompanije Vladimir Vrbaški je omogućio kompletnu uslugu na najvišem nivou.


Best Seed Producer poseduje:


Važno je napomenuti da su kod svih mašina instalirani sistemi aspiracije koji dodatno poboljšavaju kvalitet dorade i bez kojih je proces dorade i pakovanja praktično nezamisliv, zatim BSP poseduje i liniju za doradu i pakovanje semenskog kukuruza dnevnog kapaciteta pakovanja od 15.000 setvenih jedinica. Na istim linijama pakuje se i semenski suncokret u setvene jedinice od 25.000 do 150.000 zrna i sušara za merkantilini kukuruz koja je vertikalno protočna, namenjena za dosušivanje merkantilnog kukuruza. Ima kapacitet od 30 tona/h.


Pored samog doradnog centra, usluga i velikog kapaciteta veoma važno je naglasiti da kompanija Best Seed Producer posluje isključivo sa domaćim sortama, koje su u svakom pogledu prestiž na tržištu kako po prinosu tako i po kvalitetu. Godinama unazad kompanija je generalni zastupnik i distibuter NS seme sorti, koje su proizvdene na Institutu za ratarstvo i povrtarstvo u Novom Sadu i neguje politiku da treba distribuirati samo ono što je najbolje – domaće deklarisano seme. Pored kompanije Best Seed Producer, u poslovnom sistemu Vladimira Vrbaškog nalaze se i komapnije Scom, Cold Storage i Srbolab.

Dodatni tekstovi:

Srpska pravoslavna crkve dodelila orden Vladimiru Vrbaškom

Uskoro počinje festival koji će staviti Srbiju na filmsku mapu sveta P> Vladimir Vrbaski